Березень

29 березня. Відбулось підсумкове засідання атестаційної комісії ТОНРЦ за участі експертної групи з атестації педагогічних працівників обласних інтернатних закладів.


23 березня. В актовій залі ТОНРЦ відбулось засідання педагогічної ради.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Стан викладання фізики у закладі (Радецька З.С., педагоги).
  2. Якість планування та роботи методичних об'єднань (голови МО, Радецька З.С., Щеснович В.В.).
  3. Підготовка до ЗНО дванадцятикласників. Профорієнтаційна робота (Радецька З.С., Редьква Н.М.).
  4. Хід виконання рішень педагогічної ради стосовно планування та організації виховної роботи у закладі (Король І.Я., Щеснович В.В.).
  5. Перспективи формування контингенту вихованців у 2016-2017 н.р.

23 березня. Відбулись збори трудового колективу ТОНРЦ.


22 березня. Відбулось засідання ради методичного кабінету.

Питання:

  • Обговорення та погодження атестаційних характеристик педагогів, які атестуються у поточному навчальному році.

 

 


22 березня. Відбувся семінар вихователів ТОНРЦ на тему: "Патріотичне виховання як культуротворчий процес взаємодії педагогів та учнів".

 Мета:

обговорити та відпрацювати дії усіх учасників навчально-виховного процесу щодо виконання нормативної бази з питань національно-патріотичного виховання у контексті виховної системи школи; 

надати зразок створення цілісної моделі виховної системи на основі громадянських та загальнолюдських цінностей;  

підвищити рівень методичних знань із питань  формування ціннісного ставлення до держави та суспільства вихователів, класних керівників.


18 березня. Класні керівники 4 (Савіцька О.Р.) і 6-Б (Коваленко Л.В.) класів провели годину виразного читання віршів Ліні Костенко.


17 березня. Класні керівники 4 (Савіцька О.Р.) і 6-Б (Коваленко Л.В.) класів провели виховну годину, присвячену 100 річчю від дня народження живописця Михайла Врубеля. Шанувальники таланта цього художника знають, що в житті Врубеля був так званий «київський період», що суттєво вплинув на його творчість та й на все життя. 

Врубель любив це місто і часто говорив, що хоче тут жити, а час перебування в Києві називав «кращим часом свого життя». За чотири роки тут він перетворився зі студента на майстра, пережив найсильнішу пристрасть і вперше зустрів свого Демона. 


17 березня. Вчителі іноземної мови Лучка М.В. і Готиляк С.І. провели відкритий захід з англійської мови на тему: "Mother's Sunday in Great Britain like Mother's Day in Ukraine".


16 березня. Вихователем Бобровською Н.М. був проведений профорієнтаційний квест для старшокласників «З думкою про майбутнє…».  Учні 11 та 12 класів мали змогу дізнатися про те, як окремі працівники закладу та деякі наші випускники обирали професію. Команди-учасниці проходили «стресові інтерв’ю» на імпровізованій співбесіді. А ще учні 12 класу зуміли дати слушні поради одинадцятикласникам щодо вибору професії в майбутньому. Позитивного настрою додали учасникам квесту записи у «Зошитах подяки», ведення яких розпочали старшокласники.



В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. До них належить і ім'я велико­го українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Увесь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого жит­тя, — писав поет, — становить частину історії моєї Батьківщини». Шевченко вийшов з народу, жив з народом, і не тільки думкою, а й обставинами життя був з ним міцно і кровно зв'язаний.

14 березня. У нашому закладі відбулась літературно-музична композиція на тему: "Звучать Тарасові слова...".



11 березня. Вчитель трудового навчання Жила Г.Я., вихователь Тарасова О.П., музичний керівник Петрович О.М. провели у 10 д класі відкритий захід "Україно моя вишивана".

Мета: спонукати вихованців до відновлення національних традицій, їх збереження і впровадження в життя; примножувати родинні традиції і відроджувати національну культуру.


10 березня. Щеснович В.В. приймала участь у семінарі заступників директорів з виховної роботи і соціальних педагогів інтернатних закладів на тему «Правовиховна робота в закладах інтернатного типу як передумова формування правової свідомості вихованців», який проходив у Тернопільському обласному комунальному дитячому будинку для дітей шкільного віку.


10 березня. Вчитель української мови і літератури Городецька Г.З. провела у 12 класі консультацію з підготовки до ЗНО-2016 на тему "Т.Г.Шевченко". 

Вже більше ста років пройшло як перестало битися благородне, мужнє серце геніального поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка. Але світлий образ великого Кобзаря - безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця. Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрастність його слова, мужність і пісенність його віршів, самовіддана любов його до своєї Батьківщини, до свого народу.


9 березня. Вчитель української мови та літератури Дідик М.І. провела в 11 класі кіно лекторій "Таємниці великого генія".


9 березня. Учні 8-Б класу (класний керівник Дідик М.І.) та 8-А класу (класний керівник Баранюк Н.З.) переглянули та обговорили документальний фільм "Життєві шляхи Шевченка".


9 березня. Учні 8-А класу взяли участь у творчому комплексному занятті «Шевченкова весна», приуроченому до дня народження Т.Г. Шевченка. Учні оволоділи технікою декорування «канзаші», випустили стінгазету, читали вірші великого українського пророка.


9 березня. Вчитель української мови та літератури Дідик М.І. провела у 7 класі відкритий інтегрований урок на тему: "Тарас Шевченко. Україна - частина Шевченка, розповідь про поета".

Мета:

  • систематизувати знання учнів із теми, поглибити знання школярів новими фактами з біографії Т.Г.Шевченка; розвивати мовлення дітей, аналізувати твори, виробляти літературні смаки, прищеплювати любов до літератури, поповнювати та активізувати словниковий запас учнів;
  • спираючись на слайд, домогтися розвитку не тільки інтелекту, а й душі; аналізувати прочитане, формувати головну думку, зв'язне мовлення, мислення;
  • виховувати любов до рідної мови, рідного слова, традицій нашого народу, бути справжнім патріотом України.

Нема на світі України, 

Немає кращого Дніпра, 

А ви претеся на чужину 

Шукати кращого добра, 

Добра святого…

9 березня. У кабінеті «Українська мова» (зав.кабінетом вчитель української мови та літератури Радзіх С.Д.) оформлено стенд «Нема на світі України,  Немає кращого Дніпра…», присвячений основоположнику української літературної мови  й літератури Тарасу Григоровичу Шевченку. 

Т. Г. Шевченко за сучасних українських реалій актуальний як ніколи. За своє коротке життя, 47 років і один день, він вдосталь настраждався і не міг не жадати того, до чого прагнемо всі ми - життя і свободи, самореалізації і благополуччя, миру і поваги.


8 березня. Вихователь 9 класу Нечай Ю.О. провів літературно-музичний вечір для старошокласників, приурочений 85-й річниці з дня народження лауреата Національної премії ім. Т.Г. Шевченка, композитора і поета Олександра Білаша. Учні мали змогу ознайомитися зі сторінками життя і творчості цієї видатної людини та прослухати його музичні твори, які давно увійшли в скарбницю українського мистецтва.


4 березня. Психолог Ференц Т.В. та соціальний педагог Мокрицька З.М. провели заняття з елементами тренінгу з курсу «Родинна твердиня» на тему «Чим відрізняється дисциплінування від покарання?» для батьків та учнів закладу.



3 березня. У школі відбувся учнівський конкурс "Наша творчість - то наша душа".


3 березня. Класні керівники Радзіх С.Д. (6-А клас), Коваленко Л.В. (6-Б клас), Жила Г.Я. (10 д клас), вихователь 10 д класу Тарасова Л.П., музичний керівник Петрович О.М. провели літературну світлицю, приурочену 145-й річниці від дня народження Лесі Українки на тему: "Вічно живий голос". 



2 березня. Творча група. Вихователь Бобровська Н.М. провела з учнями 12 класу цікаву бесіду з елементами тренінгу на тему "Справи сімейні".


1 березня. Вчитель Мокрицька З.М. провела у 6-А і 6-Б класах відкритий урок з музичного мистецтва на тему: "Камерно-інструментальні жанри. Етюд".


1 березня. Класні керівники Коваленко Л.В. (6-Б клас) і Савіцька О.Р. (4 клас) провели відкритий позакласний захід-відео журнал юного патріота "Ми - нація єдина! Сім кроків до свободи..."